DEVENTER – De data van de Paas- en zomerkermis in 2019 zijn na overleg met de kermisexploitanten aangepast in verband met de feestdagen. De Paaskermis is volgend jaar een weekje eerder, zodat deze afgelopen is voor Koningsdag. De zomerkermis begint een dag eerder, namelijk op Hemelvaartsdag.

De Paaskermis is volgend jaar van 12-22 april. Op maandag en dinsdag is de kermis niet open. Op deze manier zijn er twee weekenden waarin de kermis open kan zijn en voldoet de kermis toch aan het maximaal aantal dagen. Pasen valt dit jaar aan het eind van de kermis, in plaats van aan het begin.  Door de verschuiving valt de kermis niet samen met Koningsdag. Deze dag hebben veel exploitanten namelijk al een vaste koningskermis in een andere plaats.

Hemelvaartsdag

De Zomerkermis begint volgend jaar op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei en eindigt op 10 juni. Wethouder Thomas Walder: “In de oorspronkelijke planning was Hemelvaartsdag een opbouwdag van de kermis. Dat is niet wenselijk, omdat de binnenstad deze dag veel bezoekers trekt en de horecaondernemers geen terras mogen hebben als de kermis opgebouwd wordt. Door de kermis op Hemelvaartsdag te laten beginnen is dit probleem opgelost.”

Overleg

Vooraf is er overlegd met alle kermis exploitanten die dit jaar op de kermis stonden en met de kermisbonden. De start op Hemelvaartsdag kreeg de voorkeur van 95% van de exploitanten en van beide bonden. Ook de horecaondernemers zijn voor een start op Hemelvaartsdag.

Vorig artikelOok op zondag betaald parkeren in Deventer
Volgend artikelInformatieavond ‘Salland Rookvrij’ gaat niet door