DEVENTER – Een groep van zes inbrekers heeft gisternacht bij kledingwinkel Di Lano Fashion in Deventer ingebroken. Op beelden die buren van de inbraak hebben gemaakt, is te zien dat de daders behoorlijke vernielingen hebben aangericht en flink wat spullen mee hebben genomen.

Eigenaren Sarah Shahinian en Anastas Dawood hebben de video maandagavond op hun Facebookpagina geplaatst. Op de beelden is eerst te zien hoe twee daders flink inslaan op de ruiten.

Dat er dan al vier anderen bezig zijn om spullen uit de winkel halen, blijkt zodra de twee ophouden met slaan. Met volle tassen komt de rest van de groep uit de winkel gerend. Een van de daders lijkt tijdens het rennen nog iets te verliezen.

‘Onbeschofte hufters’

De eigenaren zijn woest, zo schrijven ze bij de beelden: ‘Een groepje onbeschofte hufters, gewetenloze wezens, DIEVEN, VANDALEN en vooral CRIMINELEN hebben in onze winkel in Deventer ingebroken met als gevolg heel veel schade en heel veel gestolen. Het gevoel dat vreemden aan je spullen zitten…’

En dat is niet de eerste keer, zo laten ze weten, twee weken geleden werd ook al een poging tot inbraak op de winkel ondernomen. De eigenaren bedanken hun buren, ‘die voor de de tweede keer voor ons opkwamen’. De buren waarschuwden de politie en maakten de beelden, die de politie gebruikt voor het onderzoek naar het zestal. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelCreatief FC RDC werft vrijwilligers