DEVENTER – Met droefenis heeft Go Ahead Eagles kennisgenomen van het overlijden van Joop de Jonge op 72-jarige leeftijd. Joop de Jonge was sinds 2005 aandeelhouder van Go Ahead Eagles, en daarmee een van de redders van de club. Ook daarvoor was hij al decennialang verbonden aan zijn geliefde Go Ahead Eagles; eerst als supporter, later als sponsor met zijn bedrijf De Jonge Banden.

“We zullen ons Joop herinneren als een uiterst trouwe en loyale aandeelhouder, die altijd dacht in het belang van Go Ahead Eagles”, zegt voorzitter Hans de Vroome. “Hij twijfelde geen moment toen hem in 2005 werd gevraagd om bij te dragen aan het voortbestaan van Go Ahead Eagles. Vanuit de achtergrond – want daar bevond hij zich het liefst – heeft hij er zo een cruciale rol in gespeeld dat we heden ten dage nog kunnen genieten van onze rood-gele trots. GA Eagles is hem dan ook als club veel dank verschuldigd.”

Voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles-TOP Oss wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan De Jonge. Ook dragen de spelers rouwbanden.

Vorig artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelLettele zet zich weer in voor de Voedselbank in Deventer