SCHALKHAAR – Sinds 3 weken is de Oosterwechelsweg bij Schalkhaar afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en bromfietsers. De aannemer wilde in het weekend van 15 en 16 december ook de kruising opnieuw asfalteren waardoor Schalkhaar via de Brinkgeverweg niet meer toegankelijk zou zijn in dat weekend. De ondernemers in Schalkhaar waren daar hoogst verbaasd over, dat de gemeente in één van de drukste weekenden van december Schalkhaar wilde afsluiten. Voorzitter van de OVS Jeroen Schoppema kwam hier namens de winkeliers tegen in actie. Het voorstel was om de afsluiting een etmaal op te schuiven. Daar heeft de gemeente gehoor aan gegeven.

De werkzaamheden starten nu op zaterdagavond nadat alle winkels gesloten zijn. In de nacht naar zondag wordt het asfalt verwijderd. Op zondag 16 december worden de werkzaamheden voortgezet t/m maandagochtend 17 december. Fietsers worden dan door middel van verkeersregelaars begeleid.

Werkzaamheden zijn wel weersomstandigheden afhankelijk

Vorig artikelSwingnight Boode Bathmen
Volgend artikelWerkzaamheden Walstraat aan kabelnetwerk