Afgelopen zondag was een spannende dag voor de vele Kowet supporters uit onze mooie stad. Terwijl wij als verslaggevers de persruimte van het Twente stadion betraden, zag ik op de gastenlijst en tribune-indeling onze namen al staan. Ook zag ik de naam van Dick Schneider prijzen, direct naast ons op dezelfde rij, wat leuk! Ik vertelde mijn collega Patrick dat ik ‘Knakkie’ nog had zien voetballen in het voorjaar van 1983. Go Ahead Eagles verkeerde destijds in enorm degradatiegevaar en ‘good-old’ Dick Schneider en Jan Jongbloed werden binnengehaald in Deventer. De beste aankoop van die winterstop sneeuwde, door de aandacht voor de twee ex-internationals, een beetje onder. Eddy Bosman werd mijn idool, zeker na het vertrek van Van Kooten naar Zwolle de zomer er voor.
De 70-jarige fitte Dick Schneider begroette mij enige minuten later toen ik op mijn koffie stond te wachten. Met een grijns van oorlelletje tot oorlelletje was Schneider hartelijk en vertelde dat hij lol had en zich kerngezond voelde. Wij vertrokken tijdig naar de perstribune en de plek naast mij bleef lang leeg. Schneider arriveerde vlak voor aanvang, slimmer dan wij (wij hadden al koude oren).
Voor en tijdens de uitzending fluisterde Schneider mij veel leuke bevindingen toe en ik vroeg hem enkele keren om een reactie live in het programma. Onomwonden vertelde de Deventenaar zijn visie op het duel, goudeerlijk ook. Maar het spatte er van af; hij is nog immer groot Eagles fan. In de tweede helft kondigde ik Schneider opnieuw aan en kreeg een sneer omdat ik wederom zijn leeftijd had vermeld; want twee keer 70 is ondertussen 140 en zo oud was hij nu ook weer niet. Heerlijke man, vol energie en passie. De grijns en zijn gebalde vuist bij die treffer vlak voor rust, goud waard om dat mee te maken. De middag werd er nog meer bijzonder van, naast de knappe winst die Go Ahead Eagles wist te behalen in Enschede. Het ‘team’ Kowet won van de individuele klasse bij FC Twente. De gladiolen worden pas in mei uitgedeeld en ik verwacht dat dit Twente zich nog wel gaat roeren bovenin. Tegen die tijd zal ook Den Bosch zich gaan melden en als GA Eagles het volhoudt, zullen ook zij er bij zijn, naast NEC en de jaarlijkse verrassing. Het is genieten geblazen in de eerste divisie, wie had dit vorig jaar durven dromen…

Vorig artikelConcert door midwinterhoornblazers en kerstmuziek op beiaard
Volgend artikelBladactie van het Groenbedrijf en Cambio