Twee nederlagen binnen een week was weer even wennen geblazen voor de Eagles supporter. Dan bedoel ik niet alleen het verliezen, maar ook de manier waarop. Op een dag na, exact een jaar terug, werd Kowet in Velsen Zuid he-le-maal weggespeeld. Dit seizoen verloor het met 2-1, maar die nederlaag had voorkomen kunnen worden. De afgelopen week leert ons opnieuw dat deze ploeg niet direct een kampioensploeg is, maar dat probeert trainer Stegeman ons het gehele seizoen al duidelijk te maken. En in Velsen zagen we ook waarom. Drie dagen eerder ging men gewillig over de knie tegen Ajax, welgeteld twee overtredingen werden er gemaakt door de Deventerploeg. Veelal een uitstekende graadmeter als het gaat om inzet en strijdlust. Jeroen Veldmate was er, direct na afloop afgelopen zondag, ook duidelijk in: de instelling richting het duel tegen Telstar was niet goed. De eerste helft dwong men zelfs helemaal niets af. Kenmerkend was het gedrag van de Eagles coach langs de zijlijn in Velsen; de geërgerde Stegeman beende constant coachend en mopperend langs de lijn. Helemaal toen hij het slangenmens Ondaan weer eenvoudig langs een van de verdedigers zag glippen. De kinderlijke eenvoud waarmee GA Eagles liet verrassen was treffend met de manier waarop het meeging in ‘de grote rondo’ drie dagen eerder. Van Ajax mag je verliezen natuurlijk, maar zonder strijd ten onder te gaan, zonder trots van het veld te stappen kan natuurlijk niet. Om dan ook nog, aansluitend afgelopen zondag, quasi arrogant aan te komen in Velsen gaat te ver. Zo speelde het team vervolgens ook, te gemakzuchtig zoals Veldmate en Stegeman het ook beaamden. Geen reden tot paniek natuurlijk, de competitie is nog niet beslist en paniek is onnodig .“We moeten er ook niet van in de war raken”, zei trainer Stegeman zondag wijselijk, nadat hij alle schuld op zichzelf probeerde te nemen. Ik zie het ook als een goede les; Telstar kan wel een mindere ploeg zijn op papier, maar daar wordt geen wedstrijd gewonnen. De thuisploeg toonde strijd en die werklust betaalde zich uiteindelijk uit. De conclusie is simpel naar mijn idee; als dit team niet de volle 100% geeft, niet de arbeidsethos gezamenlijk op het veld kan leggen, kan het ook van iedereen verliezen.

Vorig artikelNieuwe spoortunnel in Colmschate over 1.5 week open
Volgend artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom