COLMSCHATE – Over anderhalve week gaan de eerste auto’s er doorheen, maar nu al mogen we een kijkje nemen in de spoortunnel bij Colmschate. Verkeer dat ter hoogte van het station over wil steken, hoeft dan niet meer te wachten voor dichte spoorbomen.

De tunnel is aan de Oostriklaan en bestaat uit twee rijstroken voor gemotoriseerd verkeer, twee voor fietsers en een voetpad. Zo moet al het verkeer snel en veilig doorstromen.

Trappen en liften geven vanaf het bovengelegen station toegang tot de tunnel. Het station zelf krijgt ook een geheel nieuw uiterlijk: ter hoogte van de tunnel komt er een grote overkapping boven de perrons.

In de muren van de tunnel zijn woorden gegraveerd. Willekeurig begroeten ze de voorbijganger met woorden als ‘welkom’, ‘ontmoeten’, ‘fijne dag’ of ‘Colmschate’

Fietser en voetgangers moeten nog even wachten

De tunnel kost volgens bouwmanager Gerrit Wessels van ProRail elf miljoen euro. De bouw is vorig jaar maart begonnen en loopt volgens planning. Fietsers en voetgangers moeten nog even wachten, die kunnen vanaf februari gebruik maken van de tunnel.

 

Vorig artikelEervolle vermelding Kwaliteitsslagerij Jos Huisman Lekkerste Bal Gehakt 2018
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Arbeidsethos