Vroeger had ik een seizoenkaart pal naast de B-side, in het vak waar ook ooit een entree was. Je kon dan vanaf de Brinkgreverweg, langs de elektrakast, onder de lichtmast door de trap op. Het was de tijd voor de huidige zitplaatsen, maar toch kende iedereen zo’n beetje zijn eigen plek. Een ongeschreven wet zeg maar. Je kende elkaar dan ook wel, kon lachen om elkaar en anderen. Ik kende ook altijd een vaste groep en daarom ontstonden er een soort van vriendschappen. We hadden immers één ding gemeen…
Toen ik in 2006 radioverslag mocht gaan doen was ik dat wel even kwijt, ik nam plaats bovenop de oude eretribune in de meest linkse ‘abri’. Zeker in het begin was dat wennen, verslag doen in plaats van hartstochtelijk juichen. Geen beklag hoor, het uitzicht was er uniek en wekelijks een geweldige ervaring. Ik kwam en kom nu in alle stadions, van Roosendaal tot Veendam, van Maastricht tot Alkmaar, van Boedapest tot Apeldoorn. Alles kende zijn verhaal, alles heeft zijn charme. Ik houd van het voetbal, maar ben ook van de randzaken gaan houden. De mensen eromheen bijvoorbeeld. De één is gepassioneerd, gastvrij, de ander voorzichtig tot zelfs arrogant. Op de tribune is de ‘verbinding’ het grootst. Zo had ik goed contact met wijlen Bertus Zwerus in de tijd dat de Eagles net promoveerde. Altijd voor de wedstrijd een babbeltje, van privé tot natuurlijk het voetbal. Pijnlijk te zien hoe hij destijds achteruit ging, met name omdat hij dit zelf ook besefte. Afgelopen vrijdag zag ik de weduwe van Bertus Zwerus weer op de tribune, het deed mij goed. Ze genoot, net als ik, voornamelijk van de randzaken.
De laatste jaren heb ik een klik met Ben Halle, de zoon van de legendarische Leo Halle. Altijd zoeken we elkaar even op voor, of soms tijdens, mijn radiouitzending. Afgelopen vrijdag kwam alles even samen bij de late goal van Langedijk. Ik juichte tóch hartstochtelijk, maar was niet de enige. Ook mevrouw Zwerus moest even gaan staan, misschien wel omdat Jan Michels voor haar aan het springen was. Mijn blik gleed ook naar beneden waar Ben Halle het doelpunt vierde met zijn buurman. Mijn avond was compleet…

Vorig artikelSinterklaas etalagewedstrijd OV Diepenveen
Volgend artikelPersoon raakt te water in Zandweerdplas, drenkeling gereanimeerd