donderdag, 13 juni 2024

Diepenveen wint eenvoudig van Nieuw-Heeten

DIEPENVEEN – Na een vrij weekend moet Diepenveen 1 vandaag op bezoek bij Nieuw-Heeten. Op het zonnige maar koude kunstgrasveld proberen de geelhemden weer eens de drie punten bij te schrijven.

Gijs de Rooij

Diepenveen laat meteen zien de daad bij het woord te willen voegen. Een voorzet van Roy Nieuwenhuis vanaf rechts wordt in eerste instantie nog weggewerkt door de verdediger van Nieuw Heeten, in de rebound schiet de meegelopen middenvelder Stan Brouwer voorlangs.

Ook de weer fitte Davey Mooren laat van zich horen, maar zijn schot is te slap en wordt makkelijk gepakt door de keeper van Nieuw Heeten. In de beginfase is het vooral Diepenveen aan de bal en Nieuw Heeten die zich laat inzakken maar er af en toe wel gevaarlijk uitkomt in de counter.

Diepenveen komt in de 11de minuut op voorsprong. Een crossbal van Justin Boswinkel wordt door onze nummer 11 Davey Mooren fraai gecontroleerd, zijn afwerking is echter nog fraaier door de bal met binnenkant voet in de kruising van de lange hoek te draaien! Ook de 0-2 ligt in het netje, Jeffrey Blanken maakt alweer zijn 7de van het seizoen door een voorzet van Timo Broekman koeltjes af te werken. En meteen wordt de 0-3 gemaakt door de uitblinkende Davey Mooren die de bal vanaf de 16 laag in de lange hoek schuift.

Diepenveen is heer en meester op het korte kunstgrasveld in Nieuw-Heeten en creëert met goed combinatiespel en geduld veel kansen. Heel af en toe komt Nieuw Heeten er uit met een gevaarlijke counter maar sluitpost Nick Witteveen staat goed opgesteld. Beide teams zoeken de kleedkamer op met een 0-3 stand.

Diepenveen komt slap uit de kleedkamer, Nieuw Heeten komt op 1-3 na slap ingrijpen van Diepenveen. Diepenveen heeft moeite om de controle weer te pakken en speelt de gastheren zo in de kaart die af en toe gevaarlijk worden. Uit het niets komt Diepenveen dan toch op een 1-4 voorsprong! Aanvoerder Timo Broekman jaagt goed door en plukt de bal van de voet van de laatste man van Nieuw Heeten. Met links schiet die buiten bereik van de keeper zijn 1ste goal van het seizoen tegen de touwen!

Diepenveen komt weer wat meer in de wedstrijd. Een paar verse wissels worden ingebracht door Martin Dollenkamp om de controle weer te pakken. Dit lukt want zonder al te veel moeite trekt Diepenveen de 1-4 over de streep! Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Broekland.

Vorig artikelGA Eagles wint derby van FC Twente
Volgend artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
error: Content is beschermd!!!