DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft vanmiddag de Overijsselse derby bij FC Twente gewonnen. Navratil profiteerde van een fout van Ricardinho en maakte in de blessuretijd van de eerst helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Go Ahead dacht al in de vierde minuut op voorsprong te komen. Navratil kopte binnen na een hoekschop, maar deed dat in buitenspelpositie. Aan de andere kant ging Boere op Verhulst af, maar werd ook teruggefloten vanwege buitenspel. Navratil schoot even later een voorzet bijna ineens achter Drommel, maar de doelman was alert.

Grote kans Cantalapiedra

De grootste kans was na een half uur voor Cantalapiedra. Hij kreeg de bal mee van Smith en zag Verhulst zijn inzet uit het doel houden. Kort daarna kreeg Verheydt een domme gele kaart en die leverde hem een schorsing op. Navratil was namens de Deventer ploeg weer gevaarlijk. Hij schoot hard, maar net naast. Espinosa deed dat direct erna bij het doel van Verhulst.

Navratil profiteert van fout Ricardinho

Kort voor de pauze was het opnieuw Navratil met dreiging namens Go Ahead. Hij schoot zelf uit een moeilijke hoek, waar hij voor had moeten zetten en dus was de kans verkeken. Ook Espinosa kreeg weer een kans, die ging opnieuw naast. Toch werd er nog gescoord voor rust. Ricardinho verspeelde de bal als laatste man aan Bakx, die gaf mee op Navratil. De buitenspeler kon alleen op Drommel af en faalde niet: 0-1.

Twente gevaarlijk uit kleedkamer

Espinosa was vijf minuten na rust dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet eindigde op de lat. Even later probeerde Hölscher het zelf, terwijl ploeggenoten er veel beter voor stonden, en schoot naast. Kort daarna ging een vrije trap van de Duitser net over. Twente bleef gevaarlijk, maar tot scoren kwam de ploeg niet.

Rood Lelieveld

Pusic bracht Oosterwijk voor extra stootkracht voorin. Boere kreeg een kans uit een rebound, maar schoot over. Lelieveld kreeg even later twee keer geel binnen een paar minuten en moest vertrekken. Cantalapiedra, Boere en Oosterwijk kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Het bleef bij 0-1 in De Grolsch Veste.

Koploper

Door de zege neemt Go Ahead voorlopig de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weer in. Sparta komt later vandaag nog in actie en kan dan weer koploper worden. Twente is vijfde en heeft inmiddels zes punten achterstand op de Deventer ploeg.

Vorig artikelVrouw spuugt en slaat agent bij aanhouding
Volgend artikelDiepenveen wint eenvoudig van Nieuw-Heeten