BATHMEN – Eeuwigheidszondag, wat is dat nu weer? Is het iets christelijks? Wat is het eigenlijk? En waarom wordt het dit jaar weer – ook in Bathmen – gehouden op zondag 25 november? Om te beginnen hanteren bijna alle kerken een net iets andere kalender dan de gewone jaarkalender die loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het kerkelijk jaar begint bij de eerste advent (vier weken voor Kerst) en eindigt dus ook ergens eind november. Wat we nu Eeuwigheidszondag noemen, heette vroeger ook wel zondag voleinding of de laatste zondag van het kerkelijk jaar. En juist op deze zondag staan we vooral stil bij alle mensen, die in het afgelopen jaar zijn overleden. Alle namen worden genoemd, er wordt voor iedereen een kaars aangestoken en zo groeit er een zee van licht. Ontstoken aan de Paaskaars. Symbool van het licht, dat nooit zal doven! Licht dat ons aanstoot in de morgen, licht dat uiteindelijk alle duisternis en elk verdriet zal overwinnen. Ieder jaar weer een heel bijzonder moment. Niet alleen voor mensen, die in het afgelopen jaar een dierbare hebben verloren. Het is ook een bijzonder moment van verbondenheid en van nieuwe hoop.

Daarom de hartelijke oproep en uitnodiging om er aanstaande zondag bij te zijn. ’s Morgens om 10.00 uur in de Dorpskerk en ’s avonds tijdens de eerste lichtjesavond in Bathmen vanaf 19.00 uur op de Algemene Begraafplaats. Wees welkom!

Vorig artikelShopping Night in binnenstad belooft sfeervol te worden
Volgend artikelDe Sint moet dit jaar tegen de stroom in naar Deventer