DEVENTER – Zelden stond het water van de IJssel zo laag als dit jaar. En dat heeft gevolgen voor de Sinterklaas intocht op 1 december. Zag men in vorige jaren de Sint en zijn gevolg aan komen varen vanuit het zuiden, dit jaar is dat onmogelijk vanwege die extreem lage waterstand. Dus geen vaartocht bij de sluizen, langs het Pothoofd en onder de Wilhelminabrug door.

De enige manier om Deventer veilig en verantwoord te bereiken is vanuit het noorden. Onder de spoorbrug door en vervolgens aanleggen bij de steiger van het pontje. Het kan niet anders. Onveranderd is en blijft het enthousiasme van Sinterklaas en zijn gevolg.
Want voor hen is en blijft de aankomst in Deventer Het jaarlijkse hoogtepunt waar ze zich altijd weer enorm op verheugen.

Vorig artikelEeuwigheidszondag op zondag 25 november
Volgend artikelHooligans Twente en Eagles willen vechten: noodbevel tegen vechtafspraken