vrijdag, 14 juni 2024
FOTO: Henny Meyerink

FC RDC verslaat nu wel de koploper

DEVENTER – Waar het vorige week nog tegen koploper Eerbeekse Boys op een gelijkmnaker werd getrakteerd in de extra tijd, wist FC RDC nu wel de voorsprong te behouden tegen de nieuwe koploper. RDC won met 0-1 bij SP Eefde.

Voor de tweede week op rij moest FC RDC aantreden tegen de koploper. Vorige week leverde het slechts een punt op en zaterdag waren de mannen klaar gestoomd voor een fysieke strijd. Dit onder aanvoerder Marc Brouwer die rechtstreeks vanuit het ziekenhuis wel toeschouwer kon zijn. De aanvoerder brak vorige week zijn sleutelbeen.

FC RDC starte slordig tegen Sportclub Eefde, dat veel de lange bal hanteerde en daardoor vaak snel de bal kwijt was. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC RDC na vijf minuten toen Luuk Helms de bal, na een goede voorzet van Aldo Joachim, over kopte. In de 16e minuut was er een lange bal van Ufuk Dulkaroglu, die door een Eefde verdediger werd gemist, waardoor Joost Brouwer de ruimte kreeg om richting het Eefde’ doel te gaan. De keeper kwam echter goed uit en kon redden.

In de 22e minuut pas de eerste kans van Sportclub Eefde, als vanuit een ingooi een Eefde speler werd aangespeeld die recht voor het doel van ongeveer 17 meter rakelings naast schiet. In de 34e minuut veroverde Luuk Helms de bal op de helft van Eefde en werd een steekpass gegeven op Ross Bonevacia wiens schot, van buiten het strafschopgebied, precisie miste en naast het doel verdween. Drie minuten later glipte Luuk langs zijn man richting het Eefde doel, maar kwam hij niet goed uit voor de goed uitgekomen doelman die de aanval onschadelijk maakte.

In de 40e minuut wordt de bal uit een vrije trap van Joost Brouwer voor het doel gebracht, waar Ufuk de bal slechts schampte met het hoofd en de bal naast zag gaan. In de laatste minuut van de eerste helft was Durk-Jan Sinnema ‘verdwaald’ en vanaf de linksbuiten positie zette hij de bal voor het doel, een voorzet die door de keeper werd gemist echter ook door de daarachter geheel vrijstaande Luuk Helms.

De tweede helft is amper twee minuten oud als een slordige aanname balverlies inluide te hoogte van de middellijn en wanneer de rugdekking ook maar half ingreep kreeg Eefde een goede schietkans die door doelman Michel Voortman met de voet gered werd. In de 72e minuut snelde Stan Haitsma langs twee Eefdenaren en zijn voorzet vanaf de achterlijn kon door een verdediger worden geruimd, voordat de RDC’ers voor het doel af konden ronden.

Twee minuten later kon een Eefde aanvaller geflankeerd door Ufuk en Durk op Michel af, die goed zijn doel verkleinde en op de bal dook zodra het trio zijn strafschopgebied binnenkwam. In de 79e minuut moest de moegestreden Jeray Galanggadjir het veld verlaten voor Bas Kuenen, nadat hij geblesseerd raakte toen hij meedogenloos een tegenaanval onschadelijk maakte.

Even later bracht trainer Jacob Ensing Abdou Secka binnen de lijnen, die amper twee minuten in het veld diep werd gestuurd door Aldo Joaquim en de keeper passeerde om daarna, vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek, de bal in het lege doel te mikken voor de 0-1.

In de 87e minuut schermde Luuk Helms de bal goed af, draaide weg van zijn tegenstander en schoot nog in het zijnet. De FC RDC reporter Henri Koerkamp concludeerde na de kanppe 0-1 winst: “Hoewel het spel wat minder was dan vorige week kunnen we tevreden zijn dat het team zichzelf nu wel beloont met drie punten én een clean sheet.”

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelSV Schalkhaar vernedert Vogido
error: Content is beschermd!!!