Door Huub Kolkman
SCHALKHAAR – Zondag stond de inhaalwedstrijd tegen Vogido op het programma. Tegen Vogido, dat nog 2 wedstrijden moest inhalen, was het vooraf moeilijk inschatten hoe sterk deze Enschedese ploeg werkelijk zou zijn.

Bekend is dat Vogido de grootste amateurvereniging uit Enschede is en komt uit de Enschedese wijk “ Het Wooldrik”.  SV RK Vogido, Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht. Het werd uiteindelijk tot ongenoegen van de enkele supporters uit Enschede een erg vervelende middag.

Dat SV Schalkhaar de intentie had de eigen supporters wat voor te schotelen was vanaf het begin duidelijk.
Een fris SV Schalkhaar domineerde vanaf de aftrap en zette Vogido vanaf de eerste minuut met de rug tegen de muur. De ploeg van hoofdtrainer Marcel Geestman kon vanmiddag niet beschikken over middenvelder Twan Huijsmans die met een knieblessure aan de kant moest blijven. Hierdoor kwam Delano Haulussy op het middenveld en keerde Mattis Janse terug op zijn vertrouwde stek in het hart van de verdediging.

Na 6 minuten was Sven Kelder aan het “rommelen” in het zestien. Vanuit het niets bracht hij de bal strak voor de totaal vrij inlopende Milan te Riele die van dichtbij wel raad wist met dit buitenkansje 1-0. Vogido kreeg maar geen grip op de gretige Schalkhaarders. Kort na de 1-0 was het Koen Klosters die de bal net voor langs zag gaan. Middenvelder Koen Klosters was vanmiddag een sterk aanspeelpunt en vele aanvallen begonnen via deze linksbenige middenvelder. Een corner vanaf links door Sven Kelder werd prima terug gekopt door David Klopman, maar de inlopende Koen Klosters kwam niet tot scoren. Ook Milan te Riele was dicht bij zijn tweede treffer, zijn schot via de binnenkant van de paal bleef tot opluchting van Vogido in het veld. Paul Roetert wist nog wel het net te vinden, helaas ging dit feestje niet door vanwege een duwfout van spits David Klopman die daaraan vooraf ging.  De enige echte kans van Vogido was vlak voor het rustsignaal. Een aanval via hun rechterkant werd uiteindelijk op doel geschoten, keeper Frans van Oldeniel moest even handelend optreden.

Wat er in de rust is verteld in kleedkamer A van de thuisclub is een raadsel, maar de ploeg van Marcel Geestman kwam zeer sterk na het bekertje thee terug in het veld.  De eerste de beste  vrije trap van buitenspeler Sven Kelder tikte tegen de buitenkant van de paal.

Vlak daarop was het opnieuw een actie van Sven Kelder die van achteren flink op de achillespees werd geraakt. Een terechte rode kaart voor de rechtsback van Vogido. De door de verzorger opgelapte en wat geïrriteerde Kelder eiste zelf de vrije trap op. Zijn inzet verdween vanaf 20 meter op mooie wijze boven in de rechter bovenhoek.
De mooiste goal viel na 58 minuten, de gehele verdediging van Vogido werd uit elkaar getrokken met mooi combinatievoetbal en de vrij staande Delano Haulussy zag zijn voorzet precies op het hoofd van de inlopende Milan te Riele belanden 3-0.

Dat SV Schalkhaar veel voetballend vermogen heeft is wel duidelijk. Paul Roetert bereikte in een daarop volgende aanval Milan te Riele die oog in oog met de keeper miste. Kort daarna een prima splijtende bal in de diepte van Michiel Hullegie op Milan te Riele die in de zestien onreglementair onderuit werd gehaald. De toegekende penalty werd door Sven Kelder benut; 4-0.

Met nog een bal tegen de paal van Milan te Riele was het in de 78 minuut invaller Ahmet Erdam die er 5-0 van maakte. In de 85 ste minuut ging Sven Kelder wederom over het been van een Vogido verdediger. Zijn tweede strafschop ging er op een Panenka wijze in, stiften over de vallende keeper; 6-0. Het slotakkoord werd gesloten door Michiel Hullegie. Vlak voor het eindsignaal ging zijn schot van buiten de zestien ruim over de verbouwereerd kijkende keeper van Vogido, 7-0.

Dat de selectie van trainer Marcel Geestman in goede doen is bewees het team afgelopen vrijdag, waar de gehele selectie een bezoek bracht aan het casino. Op dat moment was er niemand die zijn geld wilde zetten op deze monsterscore.

Met veel zelfvertrouwen zullen de mannen de komende 2 weken naar Apeldoorn afreizen. Te beginnen volgende week WSV en over twee weken naar Columbia. Met 3 punt minder dan de koploper is daarna te zien tot waartoe deze ploeg in staat is. De supporters van SV Schalkhaar wensen spelers en staf veel succes.

Vorig artikelFC RDC verslaat nu wel de koploper
Volgend artikelAlle Etty-scholen vieren 1250 jaar Deventer