zondag, 23 juni 2024

Gemeente accepteert weer contant geld aan de publieksbalie

DEVENTER – De gemeente Deventer accepteert sinds vorige week weer contact geld. Inwoners die een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs afhalen kunnen aan de publieksbalies weer betalen met contant geld.

Meer dan drie jaar was het bij de gemeente Deventer niet mogelijk om een rijbewijs, identiteitskaart of rijbewijs contant te betalen, zo meldt RTV Oost. Cash geld werd niet geaccepteerd aan de publieksbalies. Een brief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) waarin gemeenten er op worden gewezen dat een pin only-beleid niet is toegestaan, kon Deventer niet naast zich neerleggen. 

“Eigen valuta niet weigeren” 

Deventenaar Hans Wind is blij dat er weer gewoon met geld kan worden betaald aan de balies. Hij vond en vindt het te gek voor woorden dat een gemeenten haar eigen valuta weigerde. Eind 2017 sprong hij in de bres voor een jonge autistische inwoner van Deventer. “Hij wilde zijn identiteitskaart cash betalen, maar het geld werd geweigerd. Hij moest pinnen en dat kon hij niet.” 

Volgens Wind ging de gemeente daarmee voorbij aan de mensen zonder pinpas of mensen die om welke reden dan ook niet kunnen pinnen. 

Deventer reageerde destijds door te stellen dat de veiligheid van de medewerkers een belangrijke rol speelde bij het verbannen van het contante geld en dat het niet langer accepteren van munten en bankbiljetten ook een bezuinigingsmaatregel was.  

Met de brief dwingt de VNG de gemeente Deventer en alle gemeenten in Nederland om nu toch cash geld te accepteren. “Wij vinden het nog steeds niet nodig. Alleen pinnen is veiliger en goedkoper. De praktijk wijst uit dat toch bijna iedereen met pin betaalt”, reageert een woordvoerder. 

Vorig artikelFietser gewond bij aanrijding op de Boxbergerweg
Volgend artikelNieuwe dienstregeling busvervoer Deventer uitgesteld
error: Content is beschermd!!!