DEVENTER – Burgemeester König van Deventer heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodbevel afgekondigd voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente – Go Ahead Eagles op zondag 18 november.

Aanleiding voor het noodbevel zijn signalen dat er ‘vechtafspraken’ zijn gemaakt tussen supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles. Supporters van FC Twente zijn volgens de politie van plan om naar Deventer af te reizen om er op afspraak te vechten met aanhangers van Go Ahead Eagles.

De openbare orde en veiligheid in Deventer komt daardoor in het geding. Het noodbevel geldt van zaterdag 17 november 19.00 tot zondag 18 november 09.00 uur.

Controle

Rond de toegangswegen van Deventer vinden controles plaats. Supporters van FC Twente mogen de gemeente Deventer niet in. Het noodbevel heeft geen consequenties voor Go Ahead Eagles fans. Weggebruikers moeten zaterdagavond rekening houden met vertraging op de wegen rondom Deventer.

Burgemeester König: “Voetbal is een mooie sport en dat willen we ook zo houden. Ik sta het dan ook niet toe dat supporters elkaar opzoeken om hier in Deventer met elkaar op de vuist te gaan.”

Vorig artikelDe Sint moet dit jaar tegen de stroom in naar Deventer
Volgend artikelBoogie Night Burgerweeshuis druk bezocht