donderdag, 23 mei 2024

Interactieve kerststal in de Broederenkerk in Deventer

DEVENTER – In de R.K. Broederenkerk in Deventer is deze week een begin gemaakt met de opbouw van het kerstproject. Vier weken lang is een groep vrijwilligers in de weer om de halve kerk om te toveren tot één groot kerstverhaal.

Verschillende diorama’s beelden het verhaal uit. Dit jaar met heel veel nieuwe onderdelen. Zo blijft een bezoek elk jaar een verrassing. Men stapt letterlijk onder een grote stadspoort door het verhaal in, passeert de herberg, het dorpje Nazareth, de koningen met hun kamelen bij een tent, om tenslotte aan het eind van de route bij de geboortegrot uit te komen. Het kerstverhaal nodigt bezoekers uit zelf van alles in werking te zetten. 

De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 14 december tot en met 6 januari, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Dit jaar is de kerststal ook op 1e en 2eKerstdag te bezoeken van 13.30 tot 16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag is de kerk gesloten.

Vorig artikelWél geld voor aanpak overlast ratten in wijken
Volgend artikelWisselstoring NS tussen Deventer en Amsterdam Centraal
error: Content is beschermd!!!