SCHALKHAAR – Het Nicolaaskoor en het Brugkoorzondag houdt op 16 december een Kerstconcert om 15.30 uur in de H. Nicolaaskerk, Eucharistisch Centrum te Schalkhaar.  Het thema is: “200 jaar Stille Nacht”

“Stille Nacht” is een populair Kerstlied uit het Salzburgerland. De oorspronkelijke tekst werd in het Duits geschreven door Joseph Mohr. De componist Franz Gruber schreef de melodie. Deze melodie is inmiddels iets veranderd. Het lied is in meer dan 140 talen vertaald en uitgevoerd door vele artiesten en koren, waarmee het wereldwijd een van de populairste liederen aller tijden is. Het lied wordt vaak zonder of met minimale muzikale begeleiding gezongen.

Stille Nacht werd voor het eerst opgevoerd in de St. Nikolauskerk in Oberndorf (bij Salzburg) op eerste Kerstdag 1818. De tekst was door Mohr al in 1816 geschreven, maar op kerstavond 1818 vroeg Mohr aan Gruber om een melodie en een gitaarbegeleiding te maken bij de tekst. In het Nederlands taalgebied zijn er meerdere versies van het lied die gezongen worden. Daarbij is de katholieke versie de meest getrouwe vertaling van de Duitse originele tekst. Wij hopen dat vele van u ons concert komen bezoeken. Ook zal er samenzang zijn zodat u al vast in de sfeer komt van het komende Kerstfeest.

Entree is gratis.

Vorig artikelUitgebrande auto in Lettele tijdens crossen
Volgend artikelUitverkocht Kulturhus Diepenveen voor concert Passie voor Muziek