DEVENTER – Boekenstad Deventer is op zondag 18 november het decor voor de Middag van het Kookboek. In het kader van de Kookboekenweek gaan Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) en Jonah Freud (De Kookboekhandel) deze middag in gesprek met gasten uit de wereld van het kookboek. Naast grande-dame Claudia Roden (BBC) geven ook Janny van der Heijden (Heel Holland bakt), Nadia Zerouali en Merijn Tol (24Kitchen) acte de présence in Theater Bouwkunde. Uiteraard zijn er tijdens deze bijzondere boekensalon tal van hapjes en proeverijen in restaurant Bouwkunde en kunnen bezoekers hun boeken laten signeren door de aanwezige auteurs.

Crème de la crème kookboekenauteurs
In de derde week van november is de kookboekenweek in Nederland, met onder meer de uitreiking van de Johannes van Damprijs en de prijzen voor de beste kookboeken van het jaar. Deze gelegenheid vormde het uitgangspunt om de Middag van het Kookboek op te zetten. ‘We mogen wederom geweldige gasten ontvangen in Deventer’ aldus Garrelt Verhoeven van Deventer Verhaal. Claudia Roden had haar eigen kookprogramma op de BBC en werd internationaal onderscheiden voor haar boek ‘De Joodse Keuken’. Nadia Zerouali is bekend van haar tv programma’s en kookboeken met Merijn Tol zoals ‘Souq’ en ‘Arabia’ en Janny van der Heijden kennen we natuurlijk van het programma ‘Heel Holland Bakt’. Dobby Ferro is fervent verzamelaar van historische kookboeken en kinderkookboeken, Jigal Krant is o.a. jounalist en schrijft over zijn liefde voor de culinaire stad Tel Aviv, Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen en van haar hand verscheen afgelopen voorjaar ‘Hoe dan?!’ Annette van Ruitenburg schrijft o.a. over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden, Jeroen Thijssen is schrijver en culinair journalist, in november verschijnt zijn biografie over Johannes van Dam.

De middag wordt geleid door Jonah Freud en Garrelt Verhoeven. Jonah Freud is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam en werkt als culinair journalist voor onder meer het Parool. Garrelt Verhoeven is naast directeur van Deventer Verhaal ook voorzitter van de Stichting Gastronomische Bibliotheek Amsterdam en jurylid van de Johannes van Damprijs. De middag vindt plaats in Theater-Restaurant Bouwkunde. Het restaurant wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom. Boekhandel Praamstra is deze middag aanwezig met kookboeken.

Vorig artikelPvdA kraakt ‘uitholling’ busvervoer bij aanbesteding IJssel-Vecht
Volgend artikelMFA de Belte heeft eerste Sallandse hobbybeurs