NIEUW HEETEN.- Vroeg donker, koud buiten, met lange avonden binnenshuis in het verschiet zoeken veel mensen naar een leuke hobby die ze gemakkelijk thuis kunnen beoefenen . Aan de keukentafel of zittend op de bank. Voor de Cultuurgroep de Belte een mooie gelegenheid een hobbybeurs te organiseren op zondag 18 november in de sporthal van de Belte. Daar tonen hobbyisten hun werk en kunnen bezoekers ideeën opdoen. “Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen creatief bezig zijn. En ook hoe graag ze anderen deelgenoot willen maken van hun vaardigheden,” vertellen Marietje Pleizier, Roos Schrijver en Thecla Wijnbergen. Zij vormen samen de Cultuurgroep van MFA de Belte. Om nog meer bekendheid te geven aan de multifunctionele accommodatie in Nieuw Heeten en haar mogelijkheden, hopen ze met deze beurs  een breed publiek te bereiken en de kans is groot dat dit gaat lukken. Want de deelnemers komen uit heel Salland en daar buiten. Het zijn er maar liefs 46. “Het was niet moeilijk om mensen enthousiast te krijgen. Het kostte wel menig belrondje, maar degenen die die dag al een andere afspraak hadden, vonden dat super jammer. Als je iets moois gemaakt hebt, vind je het leuk om dat met anderen te delen, erover te vertellen en laten ervaren hoe het werkt.”  Zelfs de bekende Minie Wildspieker van Jongeleu en Olde grond (Marietje Noordkamp) is van de partij. Het aanbod is heel divers. Aloude technieken in een nieuw jasje, zoals macramé, keramiek,quilten, pergamano, schilderen, het maken van sieraden, sjaals, kussens, vogelvoerkransen. Het is een kleine greep. Maar ook eigentijdse vaardigheden worden getoond. Handlettering bijvoorbeeld en diamont painting. Diamont painting? ,,Ja vertelt Thecla Wijnbergen, ,,dat is ontzettend leuk om te doen. Je hebt een motief op canvas en daarop plak je hele kleine steentjes. Je kunt allerlei motieven kopen in een pakket, maar je kunt ook je huisdier of een persoon fotoshoppen en die gebruiken. Het lijkt op borduren met steentjes. Het resultaat is verbluffend.”

Kinderen kunnen zich vermaken met onder meer strovlechten (gratis). Ook volwassenen kunnen workshops bijwonen.   Voor de reuring treedt tussen 14.00 en 16.00 de dansgroep Hoolterdansers op.  Voor het versterken van de inwendige mens is een snack- en koffiecorner. Verkeersregelaars zorgen dat het parkeren veilig verloopt, want er zijn die dag ook drie voetbalwedstrijden. ,,We hebben een klein leger aan bereidwillige helpers voor het afdekken van de vloer en het opzetten van de kraampjes. Fantastisch zoals dat hier wordt geregeld,” vertellen de organisatoren trots.

De beurs is van 11.00 tot 17.00 uur.

Door Tonnie van der Sligte

Vorig artikelKookboekenauteurs naar Deventer voor Middag van het Kookboek
Volgend artikelAuto vliegt al rijdend in brand in Deventer