DEVENTER –  – Vanaf 1 november is de naam van uitvaartorganisatie Monuta Spaans verandert in Monuta Wilco Leukenhaus. Wel blijft de dienstverlening hetzelfde.

Zo blijft het team naast Wilco Leukenhaus bestaan uit Liane Smit en Sylvia van Vemde en kan men gewoon gebruik blijven maken van het uitvaartcentrum aan de Mr. H. F. de Boerlaan in Deventer. Het uitvaartcentrum is ook nog steeds beschikbaar om door andere uitvaartverzorgers uit de regio, na overleg, te worden gebruikt. Wilco Leukenhaus is sinds 2016 al mede-eigenaar van Monuta Spaans.

Wilco Leukenhaus: “Ik vind het belangrijk om een goede uitvaart te regelen, zodat nabestaanden op een passende manier afscheid kunnen nemen van iemand van wie ze houden. Maar ik vind het ook belangrijk om te zorgen voor een goed lopend bedrijf.” Zichtbaar zijn speelt in beide gevallen een belangrijke rol voor Wilco: “Tijdens het verzorgen van een uitvaart ben ik altijd zichtbaar voor de nabestaanden. Zo kan ik snel inspelen op veranderingen en vragen. Maar ik wil ook zichtbaar zijn als onderneming en in mijn communicatie-uitingen. Mijn eigen naam toevoegen aan de organisatie draagt hieraan bij en geeft daarnaast persoonlijkheid en kracht aan het geheel.”

Lokaal ondernemerschap
Roos Zwetsloot, Directeur Uitvaartzorg van Monuta: “Als Monuta investeren wij veel in lokaal ondernemerschap. Zo werken er naast de uitvaartverzorgers in loondienst 54 franchisenemers onder de naam Monuta. Daarnaast kennen wij medewerkersparticipaties met lokale uitvaartondernemingen in de vorm van een partnerschap. Wilco Leukenhaus is medewerkersparticipant sinds 2016. We zoeken bij deze manier van ondernemen naar mensen die niet alleen vanuit passie uitvaarten verzorgen, maar ook het ondernemerschap in het bloed hebben. Wilco bezit deze kwaliteiten en heeft bewezen dat hij Monuta Spaans de afgelopen jaren onder zijn bezielende leiding verder kon laten groeien. Hij is inmiddels een vertrouwde naam in Deventer en voor de onderneming is het dan ook goed om ook zijn naam eraan te koppelen.”

Duidelijkheid
“De naamswijziging geeft daarnaast ook veel meer duidelijkheid”, vult Wilco aan. “In Deventer is mijn naam als uitvaartverzorger al erg bekend. Dat ik dan werk onder een andere naam blijkt bij nabestaanden regelmatig verwarring te scheppen. En dat vind ik vervelend. Zeker in een toch al emotionele periode waarin de nabestaanden dan vaak zitten. Met de naamswijziging is het duidelijk wie wij zijn en wat wij doen. Zo kan men bij ons nog gewoon gebruik blijven maken van de opbaarlocatie en het uitvaartcentrum en daarnaast de keuze maken voor de begeleiding van Monuta Wilco Leukenhaus.”

Vorig artikelVoorbeschouwing Telstar – Go Ahead Eagles
Volgend artikelWeerbericht zondag door Erwin Hoogenboom