vrijdag, 14 juni 2024
FOTO: Erik van Luttikhuizen

Voorbeschouwing Telstar – Go Ahead Eagles

DEVENTER – Wie had dat gedacht? Zes weken geleden begonnen we aan een loodzware reeks van topwedstrijden. Geen van deze duels werd verloren. Zelfs in uitwedstrijden haalde Go Ahead Eagles, met over het algemeen prima voetbal, goede resultaten. De afgelopen weken werden Jong Ajax, Roda JC, Almere City FC en Cambuur Leeuwarden aan de zegekar gebonden. Alleen de uitwedstrijd tegen NEC en het thuisduel met Sparta Rotterdam werden enigszins ongelukkig gelijk gespeeld.

Go Ahead Eagles is aan het einde van de eerste periode trotse koploper en heeft twee punten voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam. De Rotterdammers gingen er wel vandoor met de eerste periodetitel omdat de eerste twee competitieduels niet mee tellen in de eerste periode. Zoals al eerder gezegd vind ik dat alleen maar positief. Die eerste periode haalt vaak een stukje druk weg bij de spelers en dat komt in veel gevallen de resultaten niet ten goede.

Sellectie
De ommekeer die de gehele club heeft ondergaan in de afgelopen maanden is bijna niet te geloven. Het begon allemaal bij het aantrekken van de nieuwe hoofdtrainer. Paul Bosvelt en consorten verrasten vriend en vijand, inclusief zichzelf, dat ze John Stegeman wisten binnen te hengelen. Daar bleef het niet bij. In de kielzog van de nieuwe trainer kwamen onder andere Jaroslav Navratil, Roland Baas en Gino Bosz vanuit Almelo mee naar Deventer.

Vooral Gino Bosz heeft mij enorm verrast. In de jeugd van Vitesse speelden we een aantal jaar samen. Gino was geen hoogvlieger en altijd erg flegmatiek. Mooi om te zien hoe hij zich, ogenschijnlijk moeiteloos, in de basis heeft weten te spelen en wekelijks met fantastische passes strooit vanuit het hart van de defensie. Aan het eind van de voorbereiding stond er een hechte vechtmachine die inmiddels wekelijks veel rood-gele harten sneller laat slaan.

Support
Deze gedreven vechtmachine en natuurlijk de uitstekende resultaten hebben de Adelaarshorst doen opleven. Twee wekelijks puilt het stadion uit en is de sfeer sinds lange tijd weer ouderwets. Die kolkende Adelaarshorst is met niets te vergelijken, zo mooi. Ook tijdens de uitwedstrijden laat het Deventer publiek zich flink horen dit seizoen. Zowel op als buiten het veld leeft Go Ahead Eagles en dat is genieten. Dat afgelopen maandag de 1.000 kaarten voor de uitwedstrijd tegen FC Twente binnen 1,5 uur waren uitverkocht was niet eens een verrassing.

En nu?
Morgen reist Go Ahead Eagles af richting Velsen, daar wacht de huidige nummer 14 SC Telstar. Door de resultaten van de afgelopen weken zijn de verwachtingen hooggespannen, desondanks zijn dit vaak de lastigste wedstrijden. Tegen de grotere ploegen staat iedereen vanzelf op scherp maar tegen Jong AZ hebben we gezien dat dat tegen mindere clubs in een matige ambiance toch een ander verhaal is.

Net als trainer John Stegeman ben ook ik erg voorzichtig als het gaat om de titel kansen van dit Go Ahead Eagles maar gezien de resultaten en het bij vlagen prima voetbal kunnen we ons niet meer verschuilen. Dit Go Ahead Eagles is meer dan een gevaarlijke outsider voor de titel!!

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Vorig artikelDeventer Hockey Vereniging krijgt watertappunt
Volgend artikelMonuta Spaans wordt Monuta Wilco Leukenhaus
error: Content is beschermd!!!