DEVENTER – Het Museum Geert Groote Huis (GGH) maakt door middel van een permanente tentoonstelling en de daarmee verbonden activiteiten de wereld van Geert Groote en zijn gedachtegoed tastbaar. Het GGH stelt zich ten doel de ideeën van Geert Groote naar onze eigen tijd te vertalen en concentreert zich op de cultuurhistorische betekenis van de persoon Geert Groote en de waarde van zijn ideeën voor onze tijd.

Wat zijn de taken van een gastheer of gastvrouw?

Als enthousiaste en klantvriendelijke gastvrouw/gastheer ontvangt u bezoekers, geeft u informatie over het GGH en verricht u eenvoudige horecataken, zoals de koffie en theevoorziening. U kunt zelfstandig werken, goed met mensen omgaan en u heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden. U heeft affiniteit met de culturele sector.

Taken van beheerder

Tevens wordt gezocht naar enkele personen die een aantal keren per week als beheerder van het GGH kunnen functioneren. Een belangrijke taak van de beheerder is het openen en/of sluiten van het GGH, waarbij technische installaties als verlichting, media, vaatwasser etc. worden aan- of uitgezet. U bent consciëntieus, betrouwbaar, communicatief en beschikt over enige technische vaardigheden. U bent woonachtig in de binnenstad van Deventer of in de directe omgeving daarvan.

Meer informatie

Wilt u nadere informatie betreffende deze vrijwilligersfuncties, neem dan contact op met Rutger Jan van Woerden, bestuurslid van de stichting realisatie gedachtegoed Geert Groote via 06-13603976/0570-650726 of via rvanwoerden@gmail.com.

Vorig artikelBob de Korte levert arbeidsvitaminen
Volgend artikelWerkzaamheden Deventerweg – Enklaan – Woertmansweg (- Gorsselseweg) Bathmen