maandag, 27 mei 2024

Nieuw Landgoed Hemelzicht

BATHMEN – Tussen Deventer-Oost en Bathmen, aan de Ikkinksweg, verandert het jachtdomein Hemelzicht in een landgoed. De eigenaar van het terrein van bijna 40 hectare verandert landbouwgrond deels in natuur en bouwt hier een landhuis. Het grootste gedeelte van het landgoed wordt opengesteld voor publiek.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Ik ben enthousiast over Landgoed Hemelrijk omdat er nieuwe natuur wordt ontwikkeld die openbaar toegankelijk is en bovendien aansluit bij een aanwezig natuurgebied.” 

Op circa 13 hectare van het terrein wordt nieuwe natuur ontwikkeld. Het landgoed wordt voor 90% opengesteld voor publiek. Voor dat publiek worden enkele parkeerplaatsen aangelegd aan de Marsweg. Het landgoed wordt goed bereikbaar en toegankelijk voor wandelaars en fietsers.  

Het ontwerpbestemmingsplan voor Landgoed Hemelzicht wordt nu vrijgegeven voor inspraak. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast. De afgelopen jaren is een zorgvuldig proces doorlopen waarbij in het voorjaar van 2017 gesproken is met omwonenden, die positief hebben gereageerd.  

De provincie is positief over de ontwikkeling. Het plan is ontwikkeld in het kader van de provinciale Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO). De KGO maakt het mogelijk om nieuwe ontwikkelingen in de groene omgeving toe te staan als daar onder meer een landschappelijke tegenprestatie tegenover staat. 

Vorig artikelGemeente Deventer wil taxivervoer Wmo-cliënten toch bij PlusOV laten
Volgend artikelVerdachte van Proosdij passage brand blijft langer vastzitten
error: Content is beschermd!!!