DEVENTER – Gemeente Deventer wil toch deels doorgaan met vervoer via PlusOV. Het college wil het vraagafhankelijke vervoer, taxivervoer voor Wmo-cliënten, ook na 1 augustus 2019 door PlusOV laten doen. Eind september stelde het college nog voor om helemaal te stoppen met de regionale vervoerscentrale, vanwege de hoeveelheid klachten.

PlusOV is een samenwerkingsverband tussen negen gemeenten: acht Gelderse gemeenten – waaronder Apeldoorn, Zutphen en Hattem – en Deventer. Eerder stelde het college van Deventer dus voor om te stoppen met PlusOV, omdat de beoogde kwaliteitsverbetering van het vervoer achterbleef bij de verwachtingen en ook de verwachte kostenbesparing door PlusOV niet te realiseren bleek.

Begin deze maand maakten alle andere deelnemende gemeenten bekend door te gaan met PlusOV als het gaat om vraagafhankelijk vervoer. Burgemeester en wethouders hebben daarna opnieuw gekeken naar de meest aantrekkelijke optie voor Deventer. Dat blijkt nog steeds PlusOV. Het routegebonden vervoer – leerlingenvervoer en vervoer van mensen naar bijvoorbeeld dagbesteding – moet wel opnieuw aanbesteed worden, stelt het college voor.

Het taxivervoer voor Wmo-cliënten gaat bij PlusOV over het algemeen goed en de kosten blijven binnen de begroting. Daarnaast is voor dit soort vervoer regionale schaalgrootte van belang voor efficiency, schrijft de gemeente. Daarom zou dit specifieke vervoer bij de regionale vervoerscentrale moeten blijven.

Vorig artikelDoorontwikkeling sociaal domein
Volgend artikelNieuw Landgoed Hemelzicht