DEVENTER – Als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt, wordt het spoor tussen Olst en Deventer voorlopig niet verdubbeld. Het college van B&W in de gemeente Olst-Wijhe ziet er geen heil in.

De discussie over een betere spoorverbinding tussen Zwolle en Deventer wordt al jaren gevoerd. Onlangs stelde GroenLinks vragen aan het college in Olst-Wijhe over mogelijke spoorverdubbeling op het traject. Eerder deed de PvdA al hetzelfde. De partijen menen dat een extra spoor tussen Olst en Deventer nodig is.

GroenLinks pleit voor spoorverdubbeling, omdat die maatregel goed zou zijn in het kader van duurzaamheid. De PvdA wil extra stations tussen Zwolle en Deventer en wil om die reden een extra spoor.

Goederenvervoer
Het college ziet er voorlopig niets in. “Wij blijven van mening dat een spoorverdubbeling niet bijdraagt aan de leefbaarheid in onze gemeente. Het zal goederenvervoer over het spoor stimuleren, waardoor onze overwegen vaker gesloten zijn.” Ook vreest het college dat reizigers uit Olst-Wijhe naar Arnhem moeten overstappen, waardoor de reistijd toeneemt.

Toch houdt de gemeente de deur in de toekomst op een kier. “In het kader van mogelijke landelijke verbeterde dienstregeling zijn wij altijd bereid te luisteren naar nieuwe argumenten.”

Vorig artikelWeerbericht zaterdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelBrink ondernemer Bart Mentink gaat concurreren met poffertjeskraam