COLMSCHATE – Op zondag 2 december organiseert de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate weer haar traditionele Pieten Festival. Een festival met minimaal 30 zwarte pieten, tal van leuke acts, lekker eten en vooral veel, heel veel vermaak!

Eten met de pieten
Dit onderdeel van het festival behoeft eigenlijk nog maar weinig uitleg; het wordt dit jaar al voor de 14e keer gehouden en is steeds weer een enorm succes. Kinderen beleven hierbij in 45 minuten een enorme hoeveelheid plezier, krijgen een overheerlijk eetpakketje, wat te drinken en ook nog eens een cadeautje! Om hieraan mee te kunnen doen heb je wel een kaartje nodig, maar een kaartje kost maar 1 Euro (verkrijgbaar bij Jumbo, Bruna en Gall & Gall op de Flora).
Wat gebeurt er precies? Kinderen komen met hun begeleider (hij/ zij heeft geen kaartje nodig) de tent binnen en krijgen een eetpakketje en wat lekkers te drinken. Zij gaan ermee naar de gedekte tafels die al klaar staan en waar een aantal zwarte pieten op hen staan te wachten. Dat wordt smullen!!
Als de kinderen het eten op hebben dan start de discopiet de muziek en barst het feest los! Er wordt gezongen, gedanst en veel gelachen. Na 45 minuten zit het feest er op en verlaten de kindertjes de tent.

Pieten Express
Is het een chauffeur of een machinist? Dat is niet heel duidelijk… maar wat wel duidelijk is, is dat de stuurpiet het geweldig vindt om de kindertjes rond te rijden in zijn Pieten Express. Meerijden kost helemaal niets en de stuurpiet rijdt de kinderen in een rondje om het winkelcentrum heen. In het passagiersgedeelte zit natuurlijk ook een Piet, die onderweg lekkere pepernootjes uitdeelt.

Pietendiploma
Welk kind droomt er niet van om Piet te worden? Maar ja, dat kan natuurlijk niet zo maar. Pieten zijn behendig, slim en hebben allemaal een diploma. Maar hoe kom je aan een diploma? Kinderen kunnen die halen op de Flora, door een parcours te doorlopen met cadeaugooien, een evenwichtsbalk en andere hindernissen. 2 strenge pieten bekijken of dat allemaal goed gaat en reiken daarna een echt pietendiploma uit!

Podiumfeest met special guest
Het grote podium staat op het plein ter hoogte van Bruna. Op dat podium vinden allerlei leuke activiteiten plaats, zoals optredens van de zangpiet en de danspieten. Ook wordt er voorgelezen en is er een leuke poppenkastvoorstelling. Daarnaast worden er ook nog leuke spelletjes gespeeld, waar leuke prijsjes mee te winnen zijn.  En dit jaar is er ook een special guest, want niemand minder dan Sinterklaas komt het podium op om de kinderen te begroeten

Het pieten festival is op zondag 2 december, van 12 – 17 uur.

Het programma op het podium:

12.00  Opening
12.05  Goochelaar piet Armando
12.25  Jeugdorkest muziekvereniging Eendracht
12.45  Zangpiet

13.00 Hoog bezoek: Sinterklaas
13.20  Danspieten
13.40 Jeugdorkest muziekvereniging Eendracht

14.00  Goochelaar piet Armando
14.10 Bingo
14.40  Voorlezen door Susanne van der Wouden

15.00  Hoog bezoek: Sinterklaas
15.20  Danspieten
15.30  Bingo

16.00  Voorlezen door Susanne van der Wouden
16.20  Goochelaar piet Armando
16.40 Danspieten
16.50  Voorlezen + afsluiting

Vorig artikelShopping Night in binnenstad een groot succes
Volgend artikelWintermarkt in Oude Molen op 8 december