donderdag, 20 juni 2024
Jan-Jaap Kolkman

Vijf fracties verzoeken wethouder Kolkman functie neer te leggen

DEVENTER – Jan Jaap Kolkman stopt per direct met zijn werkzaamheden als wethouder, tenminste als het aan de fracties van Deventer Belang, Deventer Sociaal, VVD, Deventer Nu en DENK ligt, dat meldt de Stentor woensdagochtend. De aanleiding hiervoor is zijn functioneren in het Werkmakelaar Oost-dossier.

In juni kreeg de wethouder al een motie van wantrouwen voor zijn kiezen waarna een onderzoek volgde. De resultaten noemt de VVD op haar website ‘ontluisterend.’ Zo is er, volgens de partij, een enorm gat tussen de ambtenaren en Kolkman, met als gevaar de bestuurbaarheid van de gemeente. De partijen doen een moreel appel op Kolkman om de eer aan zichzelf te houden.

“Intussen zijn de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waar Werkmakelaar Oost voor zou zijn opgekomen niets opgeschoten met de enorme sommen die de wethouder aan het bedrijf heeft overgemaakt.” Gaat de VVD verder, “een blamage voor het sociale gezicht van Deventer, een bewijs ook van gebrek aan bestuurlijk inzicht en betrouwbaarheid.” De partijen bespreken de zaak vanavond tijdens de raadsvergadering, aldus Marte ten Have van Drtv

Vorig artikelWat gaat de nieuwe burgemeester van Deventer verdienen?
Volgend artikelDickens Festijn krant 11/12 december op de deurmat
error: Content is beschermd!!!