vrijdag, 24 mei 2024

Vrijwel alle Deventernaren behouden zorgaanbieders WMO

DEVENTER – De aanbesteding WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is afgerond en daarmee zijn de aanbieders voor komend jaar bekend. De gemeente Deventer heeft 119 van de 128 aanbieders voor komend jaar toegelaten. Deze aanbieders hadden zich ingeschreven voor de aanbieding die op 14 september door de gemeente werd afgesloten.

Vrijwel alle 3500 inwoners in Deventer die gebruik maken van de WMO kunnen bij de zelfde aanbieder blijven, aldus de gemeente. Iets minder dan 70 cliënten hebben een aanbieder die er zelf mee stopt of die niet is toegelaten. Met die cliënten kijken de sociale wijkteams of een overstap naar een andere aanbieder wenselijk is of dat een persoonsgebonden budget uitkomst kan bieden. 

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit is een belangrijke aanbesteding want het gaat om uiteenlopende voorzieningen zoals schoonmaak van het huis, dagbesteding of respijtopvang om mantelzorgers te ontlasten. Zaken die voor mensen heel belangrijk zijn in hun dagelijks leven. Het moet goed geregeld en van goede kwaliteit zijn.”

Vorig artikelJaarlijkse Demo-Inleverdagen bij Foto Hekkert
Volgend artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
error: Content is beschermd!!!