DEVENTER – Powerwandelen is eigenlijk niets anders dan stevig doorwandelen. Inplaats van gemiddeld 5 kilometer per uur te wandelen zoals je normaal zou doen,loop je bij powerwandelen op hogere snelheid. Zo tussen de 6 en 9 kilometer peruur. In plaats van een blokje om te slenteren, ben je tijdens powerwandelenecht aan het sporten.

Wie fit wil worden, hoeft niet perse naar de sportschool. Met powerwandelen – flink doorlopen – kom je al een heel eind! Conditie en spieropbouw varen er wel bij en de kans op blessures is klein, waardoor het een goed alternatief is voor hardlopen. Powerwandelen is voor meer dingen goed dan alleen je conditie. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd. Door de rechte houding, het stevige stappen en het flinke tempo voel je je krachtig en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het is ook een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.

In het begin zal het even wennen zijn, maar als je de techniek beheerst ga je vanzelf ook sneller lopen. Powerwandelen vraagt een speciale techniek. Het is belangrijk deze techniek op de juiste wijze aan te leren omdat daarmee allerlei blessures worden voorkomen. Is de techniek in orde dan wordt eerst gewerkt aan het verlengen van de loopafstand en pas als laatste wordt ook de snelheid langzaam opgevoerd. Het powerwandelen is ook geschikt voor ouderen, mensen met overgewicht of mensen die knie- of rugklachten hebben.

Kortom, een geweldige workout voor je hele lichaam. Ervaar het zelf en geniet ervan!

Reflecterende hesjes en arm en been verlichting aanwezig

Waar: Het buurthuis W.S.V. De IJssel, Kersenstraat 2, Deventer. Er is voldoende parkeergelegelheid.

Waneer: Elke woensdag van 19.30 uur – 20.30 uur. Bij droogweer trainen we buiten en bij regen of slecht weer trainen we binnen.

Meer informatie: Jan Ackerstaff en/of Harry Visser, zij zijn te bereiken op telefoonnummer 06-21201185 / 06-21642107.

Vorig artikelMarco Dirksen nieuwe directievoorzitter Rabobank Salland
Volgend artikelInloopspreekuur Gilde-Seniorweb