DEVENTER – In de tijd dat diverse clubs schreeuwen om hulp van vrijwilligers, eerde Sallandia Ap van Essen; 70 jaar lid van de club en altijd actief in het verenigingsleven.

In april 2019 wordt de heer van Essen 80 jaar. Toen hij 9 jaar oud was werd hij aangemeld als lid bij Sallandia. Hij werkte aansluitend bij de post in Deventer in een houten kantoortje op de hoek van de Diepenveense weg en de Smyrnastraat.

Eenmaal bij de senioren was de Heer van Essen een verdienstelijk doelman, keepte in het tweede en viel af en toe in bij het eerste als daar de nood aan de man was. Binnen Sallandia zelf deed Ap van Essen diverse vrijwilligerstaken zoals de contactcommissie en ook binnen de activiteitencommissie was hij actief.

Hij voetbalde lang door bij de veteranen, maar toen het voetbal eenmaal uit beeld raakte en zijn kinderen gingen tafeltennissen bij Swift, ging hij ook mee naar die club. Niet alleen om te kijken maar ook om daar de handen uit de mouwen te steken. Onlangs werd hij ook daar geëerd als 25 jarig lid, terwijl ze bij Sallandia vergaten dat hij bij hun ook ondertussen al 50 jaar lid was.

Tien jaar lang was hij niet op de club geweest, wel ingeschreven als lid, de verbouwing helemaal niet meegemaakt. Toen hij weer eens wilde kijken dacht Ap van Essen dan ook dat de ingang nog aan De Sportveldenlaan was en keek hij zijn ogen uit.

Tijdens de algemene ledenvergadering, woensdag 28 november jl. huldigde Sallandia voorzitter Gertie Bedeker de heer Van Essen voor het feit dat hij 70 jaar lid was van voetbalvereniging. Hiervoor ontving hij, zoals gebruikelijk bij Sallandia, een bos bloemen, een speldje en een geschenk met inscriptie.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: De Basis
Volgend artikelKerstverkoop op Het Nieuwe Veld in Diepenveen