Wat een ergernis en discussie over de VAR weer dit wekend:De Ligt had rood moeten hebben, evenals Promes. Doelpunten die afgekeurd worden, publiek en spelers teleurgesteld… De VAR besluit dan plots toch weer dat het een legitieme treffer is: vreemd gejuich is hoorbaar. Het is wennen, eigenlijk verandert er niet veel, telkens weer de interpretatie van iemand van de KNVB. Waarmaken we ons eigenlijk druk om, er zijn veel belangrijkere zaken. Zaken die veelal onzichtbaar zijn, echter afgelopen weekend even niet. Op zaterdagavond lopen drommen mensen naar de Adelaarshorst, enkelen fietsen en ook de spelersbus komt aangereden. Maar gevoetbald wordt er niet, de wedstrijd was immers vrijdagavond… Een bord aan de Vetkampstraat schijft over een kerstdiner. Eigenaardig dat sommige mensen niet weten waarom we bijvoorbeeld Pasen vieren of binnenkort Kerst. Het besef wat Kerst eigenlijk inhoud… Ergens, ruim 2000 jaar geleden, is er iets zo belangrijks gebeurd dat we de jaartelling toen gestart zijn. Met meer bewijsvoering dan de strooptochten van Caesar; Kerst is overal ter wereld een bijna onverstoorde traditie. De populaire en snelgroeiende Emmanuel Kerk uit Deventer organiseert al jaren een kerstdiner voor mensen die het niet breed hebben, met dit jaar een andere locatie. De spelersbus rijdt het supporters plein op, fakkels geven sfeerlicht, mensen voelen zich iet wat opgelaten. De kerk heeft de supportersvereniging bereid gevonden het Home open te stellen voor het diner. Vele leden van de Emmanuel Gemeente hebben uren gekookt om ruim 120 dak- thuislozen en minima even in de watten te leggen. Eén avondje vol luxe, in een omgeving waar ze wel eens van gehoord hebben, maar veelal nooit zijn geweest. Dan komt de bezinning terug, we zijn eigenlijk schat-hemeltje rijk en denken er vaak niet teveel bij na. De armoede lijkt vaak ver van ons bed, maar zoveel mensen bijeen zien, te weten dat dit het topje van de Deventer ijsberg is… Dan is het druk maken om die moeizame overwinning van vrijdag en het geklungel van de VAR helemaal niet belangrijk meer. Het is een bijzaak geworden. Laten we dit jaar eens om ons heen kijken, aandacht en hulp bieden aan hen die het echt nodig hebben in plaats van peperdure cadeaus onder de boom. Even terug naar de basis, van de basis van ons bestaan tot aan de basis van onze huidige samenleving.

Vorig artikelTop 200 stemweek op Drtv Radio, jij stemt toch ook?
Volgend artikelAp van Essen 70 jaar lid bij Sallandia