Meneer de Uil is terug van weggeweest, ik ben blij. Want het was een rustgevend kwartiertje, zo voor het slapen gaan. Net als Sesamstraat. De typetjes uit het bos, en weer kan ik het niet laten om stemmetjes te doen en de typetjes uit te leggen. De kinderen liggen in een deuk. Nu de Fabeltjeskrant opnieuw in de bioscopen draait, gaat het natuurlijk met de tijd mee. Snellere animaties en meer vaart, maar de karakters blijven. Zaza de zebra, de gebroeders Bever, mevrouw Ooievaar, ze zijn allemaal weer van de partij.

Hoezo oud nieuws?
Hoe iets dat nostalgisch is, terug te vertalen valt naar vandaag de dag. De wijze uil, die voorzitter is en het verhaal mooi samenvat. Het dierenrijk kent zoveel mooie karakters. Met een beetje fantasie is iedere politieke arena het dierenrijk. De Engelse president is echter in paniek en bewaart niet het overzicht van een wijze uil. Uitstellen van een belangrijke beslissing brengt nog meer reuring in het bos. En iedereen kakelt door elkaar. Waar is meneer de Uil, die de gemoederen sust en wijze woorden spreekt?

Een beestenbende op de werkvloer
Soms is even kijken naar de manier hoe dieren zich gedragen wel eens een eye-opener voor ons grote mensen. Wat te denken van de dagelijkse werkvloer, vele karakters maken het bedrijf. Meneer de Uil is nodig voor het overzicht. Maar zonder gebroeders Bever redden we het ook niet.
Ik zie opeens de twee klussende broers uit: Help! Mijn man is klusser voor me. Ze bestaan dus wel degelijk!
We gaan weer genieten van de vele dieren uit het dierenbos en de herkenbare verhalen. Om door te geven van de generatie van nu. En nu oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker..

Vorig artikelTurkse Kracht krijgt laatste kans van gemeente
Volgend artikelHoe vaak wordt er ingebroken in de gemeente Deventer