DEVENTER – De Gemeente Deventer heeft nog 40.000 euro tegoed van de voetbalvereniging Turkse Kracht. Er is een betalingsregeling getroffen met het nieuwe bestuur van de club op de Rielerenk.

De Gemeente viste al diverse malen achter het net, het gaat om de huur die de club moet afdragen aan de Gemeente Deventer. De rechter deed eerder dit jaar al uitspraak en gaf aan dat de club zelf in gebreke is gebleven en de Gemeenste in zijn recht staat als ze het pand zouden gaan ontruimen.

Echter heeft wethouder Jan-Jaap Kolkman het volste vertrouwen in het nieuwe bestuur van de club Turkse Kracht en heeft een afbetalingsregeling getroffen om het verschuldigde bedrag alsnog terug te krijgen.

Het doel van het nieuwe ambitieuze bestuur is de aankoop van het clubhuis uiteindelijk te realiseren. Jan-Jaap Kolkman zal er persoonlijk op toezien dat de gelden afgedragen worden volgens afspraak. Als de club opnieuw in gebreke blijft gaat alsnog de stekker er uit. Turkse Kracht kent nu een deadline die afloopt op 30 juni 2019, dan moet de 40.000 euro voldaan zijn anders ontruimt de Gemeente het clubhuis en is het over met de voetbalclub.

Vorig artikelTweedehands fietsenmarkt bij Profile Riesewijk
Volgend artikelColumn door de ogen van Sonja