Het jaar zit er alweer op, de eerste helft van het voetbalseizoen ook. Het is voorbij gevlogen, soms heb ik het gevoel dat we net begonnen zijn. John Stegeman vertelde mij dat eerder deze week ook: “Ik kan mij juli nog goed herinneren, dat ik begon in Terwolde, voelt als de dag van gisteren.” De doelstelling was een plek bij de eerste vijf en daar staat zijn elftal nu ook. Een vlotte terugblik leert dat niet alleen het aantrekken van trainer John Stegeman een gouden greep was, ook de rol van Paul Bosvelt groter is dan menigeen door heeft. Meest opmerkelijk was het, voor hem persoonlijk risicovolle, ‘opstaan’ van Hans de Vroome. De grote stille kracht achter de club stak zijn nek uit en was er uiteindelijk succesvol mee, want alleen resultaat telt. Vanuit het pluche aan de Vetkampstraat lijkt men wijs lering te hebben getrokken uit de voorgaande voetbaljaren. Want ondanks de promotie onder De Koning, was de structuur al zoek sinds het vertrek van Eric ten Hag. Minder gebakken lucht dus momenteel, mede gesteund door de prima plek in de rangschikking. Een evenwichtige selectie met het vermogen het de topteams erg moeilijk te maken. De hoop is dat enkele ‘overbodige’ spelers vertrekken in deze winterstop, zodat er versterkingen kunnen worden binnengehaald. In steden als Den Bosch en Rotterdam zal dat zeker geschieden. De ‘Adelaars’ dwarrelen uit over Nederland de komende dagen en melden zich vlot in het nieuwe jaar weer voor een gezamenlijk trainingskamp in de zon. Daar kan John Stegeman verder kneden, verfijnen en verbeteren. De eerste echte stap is gezet, nu kan men zich focussen op verdere maatregelen, zoals continuïteit voor het eerste en de teams eronder wat meer structuur en stabiliteit verschaffen.

De wens voor een individueel rapportcijfer, over het eerste seizoendeel, honoreer ik nu nog beknopt: Doelman Verhulst een 7; dikwijls punten gepakt, weinig blunders. Lelieveld een 7; slimme back met potentie. Collega Baas een 6,5. Veldmate een 7; meest stabiele speler in tegenstelling tot Bosz een 6,5. Invaller Bliek een 6je. Stans een 5; aan de bal te zwak. Van Moorsel een 5,5; zal groeien als basisspeler. Bakx een 7,5; essentieel voor het elftal, evenals Van der Venne die ‘wegzakte’ naar een 6,5. Džepar een 5; verkeerde positie. Verheydt een 5,5; hardwerkend, maar beperkt. Navrátil in potentie de beste, wel een 7.

Ik wens iedereen een gezond en sportief 2019 toe!

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelMcDonald’s opent 2e vestiging op 2e kerstdag