DEVENTER – Hoe kan de Julianabuurt in Deventer mooier, leuker en duurzamer? Met die vraag gaat de gemeente Deventer in gesprek met bewoners. De gemeente wil de buurt aanpakken en verbeteren.

“Er moet iets gebeuren in de Julianabuurt”, zegt wethouder Jan Jaap Kolkman. “In het uitvoeringsplan Oranjekwartier uit 2008 stond al dat er gerichte investeringen nodig zijn in mensen, openbare ruimte en leefbaarheid, voorzieningen en woningen. Dat is nooit gebeurd, dus we hebben in deze wijk schade in te halen.”

Achterstallig onderhoud

Door achterstallig onderhoud is de Julianabuurt rommelig en is er onvoldoende woningaanbod. Woningen zijn volgens de gemeente slecht onderhouden. “Er is de afgelopen jaren al veel verbeterd in de wijk Keizerslanden, dit gedeelte is nu aan de beurt”, zegt Kolkman.

Afgelopen zomer constateerde de gemeente dat het overleg tussen corporaties, woningeigenaren en projectontwikkelaars onvoldoende perspectief bood om de Julianabuurt te verbeteren. Daarom neemt de gemeente nu zelf de regie in handen.

Vorig artikelMannen met bivakmutsen en koevoeten breken in bij brasserie Bloom
Volgend artikelKerstbomen krijgen 2e leven in het klimaatbos