DEVENTER – De 125.000 duizend bezoekers zijn naar huis, maar in het Bergkwartier is het Dickens Festijn nog niet voorbij. Vandaag wordt er massaal opgeruimd.

Op de kop van de Keizerstraat wordt de grote loopbrug ontmanteld. Even verderop in de Walstraat zijn twee jongens en een man in de regen bezig met het opvouwen van een groot zeil. “Een afdakje voor de hot-winebar in onze achtertuin.”

Enige nadeel

Ze zijn gedrieën al de hele ochtend bezig met opruimen. “Dat is het enige nadeel van Dickens, het hoort erbij, maar we zullen blij zijn als het klaar is.” De stemming is evenwel goed. Er zijn goede zaken gedaan in de winebar. Maar belangrijker; “de sfeer was geweldig”.

Dat wordt beaamd door Gerard van Essen, die in de Bergkerk bezig is met het afbreken van zijn stand. Zijn kerstbeelden vonden weer gretig aftrek, al moet de balans nog opgemaakt worden. “Maar het is altijd geweldig om hier bij Dickens te zijn”, zegt Van Essen, die met zijn beelden het hele land doorgaat.

Poortwachter

Voor nu is hij behalve opruimer ook de poortwachter van de Deventer Bergkerk. “Ik heb opdracht gekregen niemand binnen te laten. Dus dat doe ik ook niet, anders mag ik niet meer terugkomen”, zegt hij lachend.

Vorig artikelSuccesvolle actie voedselbank bij supermarkten
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom