DEVENTER – Een dertigjarige man uit Olst is afgelopen nacht aangehouden nadat hij wegvluchtte van een ongeval. Hij had met zijn auto een fietser aangereden die daar zware verwondingen aan overhield. Eerder op de avond had hij in Deventer al verkeersborden omvergereden.

Het ongeluk met de fietser gebeurde gisteravond op de IJsseldijk (N337) in Diepenveen, net voor het plaatsnaambord van Deventer. De automobilist raakte van de weg en belandde via het fietspad in de modder naast een vijver. Hij reed hierbij een fietser aan. Het slachtoffer is een 29-jarige vrouw uit Deventer. Zij ligt met zwaar beenletsel in het ziekenhuis.

De bestuurder sloeg na het ongeluk op de vlucht. De politie zocht hem vannacht met man en macht en wisten hem uiteindelijk te vinden. Ze troffen hem lichtgewond en onder invloed van alcohol aan.

Verkeersborden omver

Eerder op de avond had dezelfde man twee verkeersborden op een rotonde bij het Deventer ziekenhuis omvergereden toen hij rechtdoor over de rotonde reed. Van die aanrijding zoekt de politie de getuige die het incident heeft gemeld.

Bij het ongeluk op de IJsseldijk passeerde een man van middelbare leeftijd in een busje die andere omstanders wees op de auto in modder. Die politie wil hem, en andere getuigen, graag spreken.

Vorig artikelTop-10 kerstcadeaus 2018
Volgend artikelKerstvieringen in de Lebuinuskerk