DEVENTER – De genomineerden voor de Deventer Sportverkiezing op 1 februari 2019 zijn gisteravond bekend gemaakt door de jury. In totaal zijn er in zes sportcategorieën prijzen te winnen: Sportman, Sportvrouw, Sporttalent (Leo Halle Aanmoedigingsprijs, Aangepast sporten, Sportploeg en de nieuwe Inclusief Iedereen Award.

De jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Deventer vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019 in de Deventer Schouwburg. Tijdens de show, gepresenteerd door NOS commentator en verslaggever Maarten Tip, worden de sportprijzen uitgereikt.

Genomineerden Sportman en Sportvrouw
De genomineerden in de categorie Sportman van het jaar zijn: schaatser Thomas Krol, skateboarder Rob Maatman en atleet Lauri Hulleman. De genomineerden voor Sportvrouw van het jaar zijn: atleten Eefje Boons en Emma Oosterwegel en schaatsster Carlijn Achtereekte.

Genomineerden Sporttalent en Aangepast sporten
De genomineerden voor het Sporttalent (Leo Halle Aanmoedigingsprijs): wielrenner Max Kroonen, rugbyer Delano Jansen van der Sligte en hockeyster Mette Winter.
In de categorie ‘aangepast sporten’ zijn schaatster Ewald van Bussel, wielrenster Joelle Engel en de Deventer Sportploeg genomineerd.

Genomineerden Sportploeg
De genomineerden voor de Sportploeg van het jaar zijn: AV Daventria – damesploeg, Deventer Hockeyvereniging Meisjes B1 en skateboardteam Vans Shop Riot genomineerd.

Inclusief Iedereen Award
Dit jaar worden de nieuwe categorie ‘Inclusief Iedereen Award’ geïntroduceerd ter vervanging voor de ‘sportvereniging van het jaar’ en sportstimuleringsprijs. Deze award is bedoeld voor een sportvereniging of sport gerelateerde organisatie die het mogelijk maakt om door middel van een project, activiteit of evenement iedereen te laten sporten. Aanmelden voor deze Award kan nog tot en met vrijdag 11 januari 2019 op www.deventersportverkiezing.nl.

De jury 
Dit jaar bestaat de jury uit:  Maarten Tip de NOS, Richard Leussink, lecturer (sport)marketing aan Saxion Hogescholen, Ted Bakker, merchandise manager bij Delantero/State of Football, Roelof Veld en Dennis Jansen die beiden een groot netwerk in de Deventer sportwereld hebben.
De genomineerden zijn bepaald aan de hand van de criteria voor de Deventer Sportverkiezing. Bij de prestaties wordt bijvoorbeeld een afweging gemaakt in een Olympische prijs, Wereldkampioenschap, Europees Kampioenschap, Nationaal Kampioenschap en een regionaal kampioenschap.Iedereen is van harte welkom de onthulling van de Deventer Sportverkiezing op vrijdag 1 februari 2019 bij te wonen.

Vorig artikelKerstvieringen in de Lebuinuskerk
Volgend artikelAdrie Proper verruilt Go Ahead Eagles voor We Matter