DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft na twee nederlagen op rij weer een overwinning geboekt. In Deventer won het met 1-0 van hekkensluiter Helmond Sport door een treffer van Istvan Bakx.

De bezoekers hadden amper wat in te brengen en het was Go Ahead Eagles dat het duel vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde. Desondanks bleven echt grote kansen in eerste instantie uit. Jeff Stans en Paco van Moorsel probeerden het met schoten van afstand, maar hen ontbeerde het aan scherpte. 


Bakx opent de score

Het was Bakx die De Adelaarhorst na een half uur voetbal in extase bracht. Thomas Verheydt legde de bal met zijn borst op fraaie wijze over de defensie van Helmond Sport, waarmee hij Bakx alleen voor het doel van Stijn van Gassel zette. De Ossenaar faalde niet en zorgde zodoende voor de 1-0 op het scorebord.  


In het slot gooien

De 2-0 leek eveneens op naam van Bakx te komen. Julian Lelieveld stuurde Jaroslav Navrátil de diepte in, die vervolgens Bakx vond. De inzet van de middenvelder werd op de doellijn echter gekeerd door een Helmond-been. Kort hierna brachten de vuisten van Van Gassel redding op een schot van Lelieveld.


Elfde zege

Helmond Sport probeerde het met een slotoffensief, maar de drie punten van de Deventenaren kwamen niet meer in gevaar en was de elfde zege van het seizoen een feit. 

Vorig artikelKerstmarkt bij de Ulebelt op 15 december
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom