zaterdag, 22 juni 2024
FOTO: Etty Hillesum

Herdenking 75e sterfdag Etty Hillesum

DEVENTER – Op 30 november 2018 was het 75 jaar geleden dat Etty Hillesum in Auschwitz is gestorven. Het Etty Hillesum Centrum (EHC) stond op deze dag stil bij haar leven en vooral bij het belang van haar nagelaten werk.

Vrijdagavond 30 november hield Rita Bos, al ruim 20 jaar betrokken bij het EHC, een lezing. Daarnaast worden twee korte films vertoond, die in de afgelopen 20 jaar voor het EHC gemaakt zijn door Tineke Metz en Wicher Naberman. In totaal maakten zij ruim 60 films voor het EHC waarin uniek materiaal opgenomen is. De films worden 29 november in bewaring gegeven aan het HCO waardoor zij ook via internet toegankelijk worden om te bekijken.

Vorig artikelComputerCafé in Hof van Salland
Volgend artikelDeventer Radio zendt Top 200 uit vanaf 21 december
error: Content is beschermd!!!