DEVENTER – De 24 uurs actie voor Serious Request zit erop! 18 jongeren sloten zich 24 uur op, met begeleiding jongerencoaches van Raster. Vrijdagavond om 18.00 uur ging de deur dicht.

De hele avond was er een ‘Serieus Feestje’ met DJ’s, zumba en een muziekbingo en voor de werkers en gasten buiten ook wat te eten.

Thema vertaald naar de jongeren

Voor onze jongeren is deze gezamenlijke actie meer dan alleen geld ophalen. We gaan altijd dieper in op het thema: wat betekent dit voor jou, kun je je er in herkennen en zegt dat iets over hoe we met elkaar omgaan? Kortom, we helpen niet alleen om geld in te zamelen voor het goede doel, we zoeken juist de verbinding met het dagelijks leven. Sterker worden door ervaringen op te doen: met ‘goed doen’, je inzetten voor een ander en te verbinden in de buurt.

Elk jaar vertalen we het thema naar de leefwereld van jongeren, zo ook dit jaar. Jongerenwerk nodigde bijvoorbeeld AED Deventer uit om om meer te vertellen over reanimatie. Dit werd een heuse training! Naast de goede doelen waren er voor veel jongeren ook persoonlijke doelen en uitdagingen verbonden. Achteraf vertelde een jongere dat ze niet had gedacht dat ze het zou halen. Nu weet ze zeker dat ze meer aan kan dan zij ooit had gedacht!

En daar doen we het voor. In totaal haalden de jongeren € 2.040,00 op!

Vorig artikelAlle ruimte om te groeien bij Prokino Kinderopvang
Volgend artikelTweedehands fietsenmarkt bij Profile Riesewijk