DEVENTER – Kaal en armoedig staat de kerstboom nu op het regenachtige plein voor het speeltuingebouw.

De boom is enkel aangekleed met een paar ingehangen A-4-tjes achter plastic, waarop de tekst: dief bedankt. En verder: Helaas geen kerstverlichting in deze boom. De dief heeft liever zijn eigen boom verlicht dan de boom op dit plein.

Op de Facebookpagina van speeltuin De Driehoek staat bij een paar foto’s van de boom vermeld dat het niet de eerste keer is dat de verlichting is gestolen.

Droeftoeter

De reacties op het bericht tonen vooral verontwaardiging. “Schandalig! Wat een droeftoeter die dit gedaan heeft”, is er te lezen. En: “Trieste figuren lopen er toch rond.” “Te erg voor woorden.” “Schandalig.”

Maar er wordt ook hulp aangeboden, geheel in de sfeer van de kerstgedachte. Zo krijgt de speeltuinvereniging van twee personen inmiddels kerstverlichting aangeboden. Twee lichtslangen, één van 8 en één van 12 meter lengte. “Doe je goed”, is daarop één van de reacties. “Het echte kerstgevoel.”

Vorig artikelGA Eagles wint in Waalwijk met klinkende cijfers
Volgend artikelWeekend weerbericht