DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft het kalenderjaar 2018 afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij RKC Waalwijk was de formatie van John Stegeman met 3-0 te sterk.

In Noord-Brabant waren de bezoekers de betere in de beginfase, maar dat leidde ondanks een overwicht niet tot de openingstreffer. Het leverde een aantal mogelijkheden op, maar Verheydt kwam twee keer net tekort. 

Navratil opent score

Op slag van rust was het raak voor de Deventenaren. In de tegenaanval werden schoten van Bakx en Van Moorsel nog gekeerd, maar de inzet van Navratil was te machtig voor RKC-doelman Vaessen: 1-0. Daardoor ging Go Ahead met een terechte voorsprong de rust in. 

Go Ahead beslist duel vroegtijdig

In de tweede helft zette Go Ahead het goede spel voort en dat werd tien minuten na rust beloond met de 0-2. Van der Venne verdubbelde de score door vanuit een hoekschop van Stans raak te knikken. Twee minuten later was de wedstrijd definitief beslist. De ingevallen Langedijk legde klaar op aanvoerder Veldmate, die de 0-3 tegen de touwen kon koppen. Vlak voor tijd zorgde Hansson namens RKC nog voor de eretreffer, maar dat mocht de pret niet drukken voor Go Ahead, dat de punten mee kon nemen naar Deventer.  

Koploper

Door de overwinning is Go Ahead Eagles minimaal een dag koploper van de Keuken Kampioen Divisie, want lijstaanvoerder Sparta Rotterdam ging met 2-0 onderuit bij Jong Ajax. Als FC Den Bosch zaterdag niet wint van Roda JC, zijn de Deventenaren winterkampioen.

Vorig artikelWelkom, in de bankierswoning van de familie Vermeer. Kom binnen!
Volgend artikelKerstverlichting wederom uit boom gestolen