DEVENTER – Namens Stichting voor Elkaar hebben de heer E. Kloppers en mevrouw J. Klein Velderman, tijdens de meiden activiteitavond, de Goed voor Elkaar-prijs overhandigd aan de meiden van SV Helios.

Stichting voor Elkaar is een onderdeel van Coöperatie Univé Stad en Land en steunt al jaren lokale goede doelen door het toekennen van de Goed voor Elkaar-prijs. Dankzij het bedrag dat bij deze prijs hoort, heeft SV Helios trainingsmaterialen aan kunnen schaffen voor het meidenvoetbal. Er zijn vrijetrap poppen speciaal voor kunstgrasveld en een snelheidsmeter aangeschaft. Daarnaast heeft het kader van de meidenteams mooie all season jacks in ontvangst mogen nemen.

Binnen SV Helios is veel draagkracht voor het meidenvoetbal. Al bijna 10 jaar biedt de vereniging onderdak aan dames- en meidenvoetbalteams. Momenteel spelen er ruim 60 meiden verdeeld over 4 meidenteams en enkele meiden spelen in jongensteams.

Het Helios-meidentoernooi is inmiddels al 7 keer georganiseerd. Ramon Taroenodikromo: “Met de materialen kunnen we het meidenvoetbal een boost geven. De meiden worden hierdoor verder geënthousiasmeerd, gestimuleerd en uitgedaagd zich verder ontwikkelen. Bij Helios willen wij graag verder groeien met het meidenvoetbal, zowel in kwaliteit als kwantiteit.”

Het is niet toevallig dat de prijs tijdens de meiden activiteitavond is overhandigd. Ook naast het voetbal worden namelijk voor de meiden veel activiteiten georganiseerd. Deze avond is er bijvoorbeeld een pubquiz, maar er is ook al een smokkeltocht geweest en gaan de meeste teams aan het eind van het seizoen op kamp.

Momenteel is SV Helios op zoek naar gediplomeerde trainers om de meiden te begeleiden en om ze naar een hoger niveau tillen. Tevens worden er meiden gezocht vanaf geboortejaar 2007 en ouder, die willen voetballen. Ook enthousiast geworden? Meld je dan bij de meidencoördinator, Ramon Taroenodikromo, via e-mailadres coordinatormeiden@svhelios.nl of telefonisch 06-22046191.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Offline 2019!
Volgend artikelAlcoholcontroles in Deventer