DEVENTER – Met ingang van 1 april 2019 wordt Maaike Morsink (34) de nieuwe directeur van De Marke: school voor vmbo basis, kader, mavo, onderbouw havo en leerroute vrijeschoolsonderwijs Het Corberic.

Maaike Morsink heeft in haar relatief korte loopbaan al een brede ervaring opgedaan met leidinggeven in het vmbo. Zij was hiervoor directeur bij het Twents Carmel College in Denekamp en daarvoor teamleider bij Ubbo Emmius in Winschoten. Vincent Assink, voorzitter van de centrale directie van het Etty Hillesum Lyceum: “Maaike is een onderwijskundig leider met oog voor de mens. Zij combineert besluitvaardigheid met een verbindende wijze van leidinggeven. Met die kwaliteiten zal ze voortvarend leiding gaan geven aan de onderwijskundige vernieuwingen en de bouw van een nieuwe vmbo school”. Maaike Morsink zal haar werkzaamheden beginnen in het nieuwe schooljaar 2019/2020. Voor die tijd heeft zij zwangerschapsverlof. Marcel ten Vergert blijft directeur a.i. tot Maaike start. Zelf zegt Maaike desgevraagd over haar benoeming: “Ik kijk er ontzettend naar uit om bij vmbo-locatie De Marke als directeur te gaan werken na mijn verlof. Ik heb zin om samen met mijn nieuwe collega’s de schouders onder het onderwijs en de school te gaan zetten; om er met elkaar een nog betere school van te maken. De gesprekken met de benoemingscommissie voelden voor mij als een warm bad.”

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelVerkoop halve seizoenkaarten van Go Ahead Eagles gestart