DEVENTER – Diverse bedrijvenwerken hard aan het slimmer en schoner maken van mobiliteit. Dat gebeurt onder meer in Deventer. Nog eens drie ondernemers uit de Overijsselse Hanzestadstappen over op duurzame vervoersmiddelen. Daarmee staat de teller op vijftien‘overstappers’ in de gehele Cleantech Regio. Wethouder Frits Rorink, tevens portefeuillehouder Mobiliteit van de regio, reikte op vrijdag 14 december de drie vervoersmiddelen uit aan de Deventer ondernemers.

De overstap naar duurzaam vervoer is interessant én haalbaar voor bedrijven in alle soorten en maten. Cateraar Gotink uit Deventer kiest voor een elektrische bestelauto. Vloerexpert Unifloor gaat gebruikmaken van een fietskoerier. Pizzeria Maria gebruikt een elektrische bezorgfiets, zodat de pizza’s niet alleen warm maar ook zonder uitlaatgassen op de plek van bestemming aankomen.

Logistieke actie verlengd

De ondernemers profiteerden van de logistieke probeeractie van de Cleantech Regio, waarbij ze een week lang gratis een e-bestelbus, vrachtfiets of fietskoerier mochten proberen. Na de probeerweek kunnen ondernemers ook rekenen op een bijdrage in de definitieve overstap naar duurzaam vervoer.

Vanwege het grote succes van de probeerweek, wordt de actie nog eens verlengd. Nog tien ondernemers uit de Cleantech Regio mogen een week lang gratis gebruikmaken van een ‘groen’ vervoersmiddel. Aanmelden kan via de website van Slim en Schoon Reizen. Of neem contact op met logistiek makelaar Freek Boele (tel. 06-19437335, email: freek.boele@slimreizenstedendriehoek.nl).

Vorig artikelVakantieouders gezocht voor kansarme kinderen
Volgend artikelMidwinterloop Diepenveen op 20 januari