DEVENTER – Vandaag is het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Een aantal Deventer scholen besteden er vandaag in ieder geval aandacht aan.

De oproep vanuit de leerlingen van het Vlier om deze vrijdag paars te dragen is geslaagd, maar ook zijn er binnen de school paarse armbandjes uitgedeeld die onderdeel zijn van het actie-pakket van Paarse Vrijdag. Door het dragen van de armbandjes laat je zien dat je de LHBT gemeenschap steunt.

‘Ik heb zeker het idee dat LHBT leerlingen zich hier thuis voelen. We hebben binnen deze school ook een Gay-straight alliance (GSA) netwerk, en wij geven deze leerlingen de ruimte die ze nodig hebben,’ aldus de directeur van het Vlier.

Ook op het Stormink wordt er aan gedacht in de vorm van paarse accenten in de school: bekers, ballonnen, maar ook de regenboogvlag hangt buiten. In de lessen wordt er over gesproken. Dit geldt ook voor het Arkelstein.

Vorig artikelUitgangspunten om zonnepark mogelijk te maken
Volgend artikelTreinverkeer tussen Deventer en Amersfoort weer hervat na aanrijding met persoon