DEVENTER – Het was zaterdagochtend topdrukte bij de Prins Bernhardsluis, want de eerste pleziervaartboten magen door de sluis.

Het is voor het eerst in drie maanden dat de sluis weer geschut wordt voor pleziervaart. Voor de eerste schutting liggen er zeker 25 boten te wachten om de haven in te gaan omdat de eigenaren hun boot graag naar de winterstalling willen brengen. 

Vrijdagochtend mochten al de eerste twee vrachtschepen door de sluis. 

De huidige waterstand is 1.80 meter en dat is voldoende om de sluis weer te kunnen gebruiken. 

Extreem laag water

De Prins Bernhardsluis was sinds de zomer gestremd vanwege de extreem lage waterstand van de IJssel. Daardoor werd schutten om veiligheidsredenen onmogelijk. Op 6 september mochten eenmalig vijf binnenvaartschepen via de sluis vanuit de Deventer haven de IJssel op, omdat zij al wekenlang opgesloten zaten.

Vorig artikelKoopavonden en koopzondagen op een rij
Volgend artikelOnthulling straatnaamborden Steenbrugge