DEVENTER – Op woensdag 28 november heeft de onthulling plaatsgevonden van het eerste, definitieve straatnaambord in Steenbrugge. De straatnamen in Steenbrugge, een nieuw dorp gelegen aan de noordzijde van Deventer, krijgen een historisch karakter. Als eerbetoon aan personen die in de eerste helft van de twintigste eeuw een belangrijke rol hebben gespeeld in het politieke en maatschappelijke leven in de regio, worden de straten naar hen vernoemd. Gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, heeft hiervoor een officiële ceremonie georganiseerd.

Op woensdagmiddag 28 november vond om 14.15 uur een ceremonie plaats om het eerste, definitieve straatnaambord te onthullen. Hierbij waren de familie van de in 1942 gefusilleerde Deventenaar Johan Roebers aanwezig, samen met Jan Jaap Kolkman, wethouder van de Gemeente Deventer, en Erik Makkinga, Senior Locatiemanager bij BPD regio Noord-Oost Midden. Johan Roebers was in de periode 1919 – 1940 lid van de gemeenteraad van Deventer.

Tijdens de onthulling heeft Dirk Metselaar, voorzitter van de Werkgroep Vergeten Verzet, beknopt uitleg gegeven over het onderzoek van de werkgroep in relatie tot een aantal van de gekozen straatnamen.

De straten in Steenbrugge worden vernoemd naar personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in onze regio tijdens de eerste helft van de vorige eeuw, waaronder de raadsleden van de Revolutionair Socialistische Arbeiderspartij (RSAP) en de Communistische Partij van Nederland (CPN) die tijdens de oorlog zijn opgepakt.

Vorig artikelTopdrukte bij Prins Bernhardsluis met plezierjachten
Volgend artikelJacob Ensing ook komend seizoen hoofdtrainer bij FC RDC